Работа с родители

Кулинарна изложба в

Деня на християнското семейство – 6 клас

           По случай дена на християнското семейство, учениците от 6 клас в СУ “ Васил Априлов“ с класен ръководител г-жа Илонка Миткова отбелязаха с кулинарна изложба празника. На мероприятието гостуваха родители и ръководството на училището.

Спортен празник

          На 22 май 2018 година в СУ „Васил Априлов“ град Долна Митрополия бе проведен спортен празник, организиран от г-жа Цветелина Маринова и г-н Емил Цветков. Учениците от VIII до XI клас сформираха отбори и играха футбол и баскетбол под ръководството на г-н Цветков. За учениците от I до VII клас спортния празник започна с гимнастика , ръководена от г-жа Давидова. След кратка почивка започна училищното състезание „Мама, татко и аз“– заедно в учение и игра“ организирано от г-жа Маринова. В него взеха участие отбори съставени от родител и ученик от I, II и III клас. Състезанието премина в два кръга. Първият кръг „Казваш печелиш, мълчиш-губиш“ предложи на участниците занимателни и логически въпроси скрити в разноцветни балони.Вторият кръг „Семейно междучасие“ постави участниците пред препятствия – игрите скачане с чували, дърпане на въже и гоненица за щипки.Всички отбори се представиха достойно.

Розите на България

                     Средно училище „Васил Априлов“ град Долна Митрополия се включи в инициативата на Министерство на образованието „Розите на България“ посветена на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година обявена за Европейска година на културното наследство, както и на 11 май- дена на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий.
Госпожа Цветанка Митева- директор на СУ „Васил Априлов“ поведе деца, учители и родители на хоро под звуците на „Празнична сюита“ , а господин Цецо Андрейски – заместник кмет на Община Долна Митрополия подаде ръка на всички граждани и заедно показаха силния дух на българина, съхранил ни през вековете.

Училище за родители

Тема: „Защо трябва да казваме на детето си: “ Обичам те! Гордея се с теб! Ти си най доброто дете!“